Τρίτη 12 Ιουνίου 2012

Οι καθηγητές Κασιμάτης και Μπέης στο ΙΕΚ ΔΟΜΗ

Πρώτη καταχώρηση: Παρασκευή, 9 Δεκεμβρίου 2011, 10:42
Συζήτηση για το Μνημόνιο

 

Με μεγάλη συμμετοχή από πλευράς σπουδαστών και με ιδιαίτερο ενδιαφέρον γύρω από το Μνημόνιο και την κρίση θεσμών και αξιών διεξήχθη σχετική συζήτηση στο Αμφιθέατρο «Μίκης Θεοδωράκης» του ΙΕΚ ΔΟΜΗ. Ομιλητές ήταν ο Δρ. Γιώργος Κασιμάτης, Καθηγητής Συνταγματικού Δικαίου και ο ομότιμος Καθηγητής Πολιτικής Δικονομίας στη Νομική Σχολή Αθηνών, Επίτιμος Διδάκτωρ Φιλοσοφίας Παν. Ιωαννίνων, Δρ. Κώστας Μπέης. Στο επίκεντρο της συζήτησης βρέθηκε, η συνταγματικότητα ή μη του μνημονίου και η έκπτωση θεσμών, προσώπων και αξιών.

«Υπάρχουν επιχειρήματα για το μεγάλο όχι ενάντια στου δανειστές του μνημονίου από τους πολιτικούς και τους νέους» τονίστηκε κατά τη συζήτηση, άποψη στην οποία ο κ. Κώστας Μπέης αναφέρθηκε διεξοδικά κάνοντας μια σκιαγράφηση του πρόσφατου παρελθόντος. Κατά τον κ. Μπέη ο κατήφορος άρχισε αμέσως μετά τη πτώση της Χούντας, όπου αναφέρθηκε «στις πολιτικές τακτικές της δεξιάς και του ΠΑΣΟΚ», καυτηριάζοντας τις πελατειακές σχέσεις ως μια από τις βαθύτερες αιτίες της σημερινής κατάστασης που βιώνει η χώρα μας. Για να βγούμε από την κρίση. σημείωσε ο κ. Μπέης, μπορούμε να δούμε τα προβλήματα να παραμερίσουμε τους κομματισμούς, τις προκαταλήψεις, τουλάχιστον οι νέοι να δώσουν τα χέρια.

Ο κ. Γιώργος Κασιμάτης, υπεστήριξε την αντισυνταγματικότητα του μνημονίου και ανέλυσε την «πολιτική και οικονομική απειλή της Δανειακής σύμβασης που έχει επιβληθεί από την τρόικα στην χώρα μας». Ισχυρίστηκε ότι υπάρχει μια παγκόσμια κρίση του συστήματος της Δημοκρατίας που έχουμε διότι αυξήθηκε πάρα πολύ το κεφάλαιο στις τράπεζες και τις χρηματιστηριακές επιχειρήσεις. Στην τοποθέτησή του τόνισε ότι βρήκαν μια Ελλάδα ασθενή οικονομικά που δεν είχε δυνάμεις να αντισταθεί και τη φόρτωσαν με υποχρεώσεις απάνθρωπες και προέβλεψε ότι η κρίση θα χτυπήσει περισσότερο τους νέους. «Θα πρέπει να αντισταθούμε» τόνισε χαρακτηριστικά .

Τη συζήτηση, που διεξήχθη στο Αμφιθέατρο «Μίκης Θεοδωράκης» του ΙΕΚ ΔΟΜΗ διηύθυνε η Δημοσιογράφος Μαρία Άνθη και παρακολούθησαν πλήθος σπουδαστών των Τμημάτων Δημοσιογραφίας και Οικονομίας - Διοίκησης αλλά και άλλων τομέων του ΙΕΚ ΔΟΜΗ.
Τελευταία ενημέρωση: Παρασκευή, 9 Δεκεμβρίου 2011, 10:42

Πηγή: www.zougla.gr
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου